Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Топ три тренда за путовања у 2024. години

Према предвиђањима, глобални сектор путовања и туризма ће се у потпуности опоравити од утицаја ковида ове године. Како путовања напредују, уочена су и три тренда за 2024.
Фото: Pexels/Element digital
Локална искуства

Према извештају „American Express Travel“ о глобалним трендовима путовања за 2023. годину, 89% путника је спремно да истражује локалне скривене драгуље, а не боље познате туристичке дестинације. Путници генерације З и миленијалци и у 2024. години ће посебно тражити јединствена места са аутентичним авантурама, куповину у малим градовима и локалну кухињу.

Персонализована искуства на локалним дестинацијама омогућавају путницима да се дистанцирају од улоге класичног туристе и „уроне“ у културе и обичаје места.

Ослањање на локалне водиче, резервисање приватног смештаја уместо већих хотелских брендова и планирање појединачних активности као што су часови кувања само су неки од начина како туристи доживљавају локална искуства.

„Travel Tech“

Као и у свакој индустрији, технологија игра све важнију улогу у начину на који путујемо. Очекујемо брзу и ефикасну услугу која је лако доступна преко наших телефона и уређаја.

Чак 70% путника користи паметне телефоне за резервисање путовања. А 72% мобилних резервација се дешава у року од два дана од Google претраге.

Индустрија реагује коришћењем најновије технологије како би задовољила захтеве путника. Како се развија, тако чини путовања практичнијим и ефикаснијим него икада раније – то је тренд који ће се наставити и након 2024.

Одржива путовања

Док настављамо да проучавамо утицај путовања на животну средину, није изненађујуће да су одрживе опције путовања у порасту.

Светски савет за путовања и туризам (ВТТЦ) и Трип.цом група известили су да 69% путника активно тражи одрживе опције путовања 2023. године – и нема знакова да се тај тренд успорава. Претраге за „одрживо путовање“ порасле су за 226% у последњих пет година.

И многи сектори туристичке индустрије реагују са одрживијим опцијама. На пример, Калифорнија је постала прва држава која је забранила пластичне хотелске тоалетне потрепштине за једнократну употребу као што су шампон, балзам и бочице за лосион.

Одрживо путовање наглашава искуства која не угрожавају животну средину или квалитет живота на местима која посећујемо – тренд за који се можемо само надати да ће се наставити дуго у будућности!

Pet čudnih detalja muškarci uoče pre nego što uopšte pomisle na seks

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке