Почетна > Србија
Србија

Топ пет догађаја који су обележили претходну седмицу

Кратак преглед догађаја који су обележили претходну недељу у нашој земљи:

 

1. Држава је исплатила минималац за 66 000 радника у туризму. На овај начин је помогнут опстанак и очување туристичког сектора који је глобално тешко погођен последицама пандемије КОВИД-а. Очувањем туристичког сектора, Србија ће након пандемије бити у бољој позицији у односу на конкуренцију а новац ће се дежави многоструко вратити кроз порезе и доприносе.

 

2. Народна банка Србије је подигла прогнозу привредног раста на 6,5% за ову годину. Уколико се реализује ова прогноза, Србија ће постати једна од земаља са највишим стопама раста БДП-а у Европи. Овакав раст ће омогућити додатно повећање плата и пензија као и више стопе запослености.

Фото: Pixabay/PublicDomainPictures

 

3. У Здравствени центар у Ужицу биће уложено 80 милиона евра. Реализацијом тог пројекта, грађани Ужица ће добити далеко бољу здравствену заштиту у свом граду. Неће више бити неопходно да се компликованији захвати обављају у Београду већ ће то бити могуће у новом, боље опремљеном Здравственом центру.

 

4. Обезбеђено је ново повећање плата здравственим радницима до краја године. Континуирано повећање плата показује бригу државе за здравствене раднике, односно тежи се побољшању њиховог положаја. Важност и снага здавственог сектора се показала током пандемије вируса корона. Побољшањем положаја здравствених радника, подстиче се њихов останак у земљи као и њихова ефикасност.

Фото: Pixabay/sasint

 

5. Српски дрон ,,Пегаз“, ће се наћи у наоружању Војске Србије до краја године. Војска Србије је развила ,,Пегаза“ у сарадњи са партнерима из Кине. Дрон ће се производити у Србији која је једна од ретких земаља која производи војне дронове.

Фото: PrtSc/SiljaPluton/YouTube

 

Преузмите андроид апликацију.