Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Топ 6 боја за јесен

Када помислите на јесен, које боје вам падају на памет?
Фото: Pexels/Taryn Elliott

Ова сезона се често повезује са природом која мења боју. Светло зелено лишће када температура почне да пада постаје црвенкасто, жуто или изгледа као да је попримило нијансе наранџастог сунца. Неки листови чак добијају краљевску боју шљиве. Све ове нијансе остају сезонске и основе из године у годину, али јесења прича о бојама се шири.

За јесен 2023., нагласак је на комплементарним нијансама које се могу носити самостално, као и са неким богатим бојама које пружају сјајна контраст.

Маслинасто зелена

Када се ова боја спомене, асоцира нас на елегантност и смиреност. Иако је ова боја врло популарна и лака за комбиновање, не може да стоји сваком, а најбоље стоји женама са црвеним тоновима косе. Ако имате још и зелене очи – пун погодак, истаћи ће боју очију још више. Ниједан аутфит није потпун без аксесоара, тако да када будете бирали додатке, бирајте их у окер и браон нијансама.

Корално црвена

Са смирене боје, прелазимо на јарку и оштру боју – корално црвену. Било да обучете панталоне или мајицу у овој боји доћи ћете до изражаја и бићете примећени било где да сте. Пошто је светла боја, помало подсећа на летњу боју, што је и одлично за углавно тмурне и кишовите јесење дане. Што се тиче модних додатака – немојте претеривати.

Бургундy боја (боја вина)

Као и у свету фризера, боја вина је идеална за било коју јесењу одевну комбинацију! Тамна, лежерна и елегантна слагаће се и уз ваш тен и боју косе, а такође ће вам дати и посебан шмек јер је боја права јесења и прелепа. Како је боја сама по себи лепа, било који аксесоар са овом бојом ће бити савршен.

Плава и тегет

Ово су две боје које никада неће изаћи из моде јер су напросто незаменљиве. Слажу се уз скоро сваку боју, па их је лако искомбиновати ако се одлучите за одећу у овим бојама. Једино на шта треба да обратите пажњу је да не претерате са тамнијим нијансама, већ увек имајте комад одеће у светлијој боји који ће „разбити“ тамну монотонију.

Светло (тиркизно/небо) плава

Поред класичне и тегет плаве, у тренду је и небо плава која ће освежити свачији изглед. Од једноставнијих до мало комплекснијих комбинација ова боја може све да испрати, а да не причамо о аксесоарима – веома су пожељни у овој боји ове јесени.

Боја маховине

Слична маслинасто зеленој боји, ова боја је направила прави бум на модним пистама ове јесени. Жене које имају маслинасти тен, као и тамнију косу нека се припреме да попуне орман са стварима у овој боји јер ће им савршено стајати. Сјајно се може искомбиновати са окер, каки и светло браон нијансама. Од накита препоручујемо злато или да макар буде у тој тој боји јер ће доћи до изражаја уз боју маховине.

Pet razloga da krenemo da vežbamo: Evo kako vežbanje utiče na naš mozak

Преузмите андроид апликацију.