Почетна > Србија
Србија

Тончев потписао уговоре о финансирању удружења из неразвијених општина

Кабинет министра за унапређење недовољно развијених општина Новице Тончева потписао је уговоре о финансирању пројеката од јавног интереса које реализују удружења са територија изразито недовољно развијених општина за 2023. годину.
Фото: Танјуг/Слободан Миљевић
У саопштењу Кабинета за унапређење недовољно развијених општина су навели да укупно опредељена средства износе 15 милиона динара, а на позив Кабинета ове године стигло је рекордних 122 пријава пројеката док је средства добило 75 удружења.

„Кабинет за развој недовољно развијених општина трећу годину заредом организује додељивање средстава удружењима са неразвијених подручја. Континуитет који одржавамо и све већи број пројеката који стижу јасан је индикатор да смо стекли озбиљно поверење цивилног сектора, да имамо добру комуникацију, разумемо потребе и заједно долазимо до решења“, изјавио је Тончев.

Тончев је истакао да су ове године пројекти пристизали из 44 недовољно развијене општине.

Према његовим речима свако ко је имао прилику да сарађује са Кабинетом за развој недовољно развијених општина зна да они стрпљиво и посвећено пролазе корак по корак са савим којима је потребна помоћ у процесу пријављивања или разјашњавања.

„На тај начин поред финансијске подршке вршимо и едукацију која осигурава одличну реализацију активности. У прилог томе говори и квалитет и добро осмишљавање пројеката и мотивисаност удружења, што доводи до унапређења сегмената живота за која су аплицирали. За то се боримо, да заједничким снагама оснажимо неразвијене делове наше Србије и обезбедимо квалитетне услове за живот и рад“, навео је Тончев.

Удружења која су се пријавила за финансирање пројеката од јавног интереса су из области запошљавања младих и теже запошљивих категорија становнштва, културе, безбедности, активизма, волонтеризма и мобилности, здравља, животне срединце, родне равноправности, као и социјалних питања.

ABA liga prihvatila molbu za promenu termina potencijalne „majstorice“ u finalu

 

Преузмите андроид апликацију.