Почетна > Нови Сад

Нови Сад Новосадске приче

Типови момака у новосадским клубовима

Истина је да су Новосађани фини и да имају манире, али то ни у једну руку не значи да се ради о људима који не воле и нису склони да понекад “загину“ до јутра.
Фото: Градске инфо

Елем, када дође до таквих момената, једино је битно добро се провести и не размишљати о свакодневним проблемима, а понекад ни о радном времену исписаном на вратима локала у коме се налазе.

Уколико се крећете по локалима и клубовима можете приметити да су одређени типови људи буквално ставили тапију на одређена места, те да временом сваки кафић искристалише своју циљну групу, односно типове момака и девојака који тамо долазе.

Типови момака у новосадским клубовима:

Нафурани клинци

Ради се о веома гласној екипи која обично излази у чопору. Циљ изласка јесте да се покажу, направе важни и ако је неопходно, иако никада није, започну неку кавгу.

Позери

То вам је она маса која изледа као хиљаду долара у сваком моменту. Њима је једино битно шта су обукли, како су се спремили и да су то усликали како би сви на Инстаграму могли да причају о њима.

Уколико ухватите да вас таква особа одмерава у клубу, немојте да мислите да гаји симпатије према вама, вероватно само покушава да сконта да ли је ваша гардероба скупља од онога шта они имају на себи тог дана.

Играчи

То су они који се не заустављају и у стању су да играју цело вече. Не, у питању није екипа која се напила па је зато весела, већ особе које чим чују музику почињу да се веселе и устају да играју.

Маторци

У новосадским клубовима, негде између клинаца и екипе средњих година која је изашла да се проведе “једном у никад“, можемо видети и маторце.

То су или типови који су своју бурму оставили у фиоци на ноћном сточићу, пре него што су кренули у “лов“ на позерке и нафуране клинке, или вечити романтици који мисле да ће жену свог живота која ће им развијати кромпирачу и која је по могућности невина пронаћи у тами клуба.

Мувачи

То су они који се за излазак спремају као за лов. Дакле, у кафић се одмах улази са стратегијом. Гледа се која је девојка слободна и прилази се, а све у сврху добијања броја телефона. Уколико на нешто личе, за једно вече успеју да прикупе и до неколико бројева.

Фаца

То вам је онај један лик који долази у клуб или сам или са неким и свима се јавља. Долази да буде виђен, да обнови своје контакте и веома је познат. Нико из клуба не зна по чему, али једноставно га знају, он је фаца.

Прилази свим екипама, поздравља се са готово свим гостима. Мало буде са једном екипом да их испоштује, онда приђе другој и тако у круг.

Фото: Pexels/Mart Production
Шанк тип

Човек кога очигледно нешто мучи, ако нас питате… Он је цело вече за шанком и пије. У неким тренуцима се окрене и погледа масу иза себе, али је генерално довољан сам себи.

Често за оваквог лика помислите да је газда кафане јер изгледа тако мистериозно док само постоји на том месту, а колико се уклопи у део инвентара схватимо тек када наједном престане да долази.

Пипачи

То су вам они који женама у проласку до тоалета ураде бесплатну мамографију. Са све извињењима, добро се истрљају, очешу и испипају вас док пролазе поред. Још ако је у кафићу гужва, то је то, пипачима ће то бити један од бољих животних излазака.

Трошачи

“Лете паре, летим ја“ је песма која је њихова химна. Није им жао да потроше, ма чак ни да почасте читаву кафану, али им је веома битно да сви знају да они имају новца.

Изгубљени у простору

За крај остављамо екипу у којој се понекад свако од нас нашао. Сви ми смо са својом екипом барем једном у животу изашли на неко место које не припрада нашем свакодневном жанру.

Е ово је та екипа, која се прави да је кул са свиме што се дешава око њих јер неће да зановета, а заправо је у фазону: “Шта је бре ово, где смо ми дошли и кад ћемо кући?“

Da li je odrastati u Novom Sadu nekada bilo lepše?

Преузмите андроид апликацију.