Почетна > Нови Сад
Нови Сад Фудбал

„Ти си наша прва љубав“ – Воша у посети ОШ „Соња Маринковић“ (ВИДЕО)

Предивно је данас било у основној школи „Соња Маринковић“ на Грбавици, где су ученици ове школе угостили и дружили се са тренером Војводине Миланом Раставцем и фудбалерима Урошем Кабићем и Ранком Пушкићем, који су не тако давно и сами седели у клупама ове школе.

Тиме је заправо започета акција ФК Војводина под слоганом „Ти си наша прва љубав“, у оквиру које „стара дама“ има намеру да посети и многе друге основне школе у Новом Саду и околини.

Говорећи о овој акцији, директор маркетинга ФК Војводина Милош Суботин је истакао да она има два циља: да промовише спорт и праве вредности међу најмлађима, али и да стадион „Карађорђе“ учини местом на које ће долазити читаве породице сваки пут када игра Војводина.

„Морам да кажем да ми је изузетно задовољство када видим оволико војводинаша на једном месту, посебно оних најмлађих, те да слоган „Ти си наша прва љубав“ у потпуности одговара акцији коју смо покренули. Идеју да ФК Војводина почне да посећује основне школе у Новом Саду и околини реализујемо из два разлога. Прво, ради промоције спорта, али и правих вредности у спорту, јер порука коју желимо да пренесемо деци јесте да треба да се баве неком физичком активношћу, који год спорт да им се свиђа, али да притом не запоставе школу, као и да се кроз спорт забављају, друже, упознају и изграде као личности. Други циљ ове акције, чиме се надовезујемо на претходне догађаје које смо организовали ове сезоне, јесте да људи што чешће породично долазе на „Карађорђе“, па смо, с тим у вези, омогућили да сва деца могу да се учлане у ову акцију куповином специјалне Вошине картице по цени од само 300 динара, са којом ће они и њихови родитељи и остали чланови породице моћи бесплатно да улазе на источну трибину на свим утакмицама нашег тима у домаћим такмичењима у овој и наредној сезони“, рекао је Суботин.

Обраћавши се ученицима, тренер Војводине Милан Раставац је истакао због чега је важно бавити се спортом, нагласивши да је живот заправо – једна велика утакмица.

„Из угла спортисте и човека који је прошао добар део живота, за вас који тек почињете да живите, моја порука јесте да је живот једна утакмица. И за ту утакмицу морате да будете спремни. Спорт је најбољи начин да себе спремите за живот, што је и поента свега. То значи да будете вредни, да будете способни да одвојите време да се посветите својој будућности, да научите да се такмичите, да научите да побеђујете и да губите, јер то доноси живот. У томе треба остати исправан и поштовати фер-плеј, јер само на исправан начин вреди да се победи. То су вредности уз које у животу можете да будете успешни и на крају крајева срећни. Ми вам од срца саветујемо да се бавите спортом, јер спорт ће вам вратити на најбољи могући начин“, рекао је тренер Милан Раставац.

Урош Кабић је и сам похађао ОШ „Соња Маринковић“, па је за њега ово био посебан дан.

„Пре четири године, овде сам завршио школу и зато сам поносан што сам данас овде. Мој савет свима је да волите оно што радите. Ја фудбал волим безусловно од првог дана, увек сам га играо из љубави и да бих уживао. Зато и ви, шта год да изаберете да радите, најважније је да уживате и да тренирате из чисте љубави“, рекао је Кабић.

Ранко Пушкић се присетио једне анегдоте када га је са часа, из учионице у рукама однео Вања Милинковић-Савић, такође бивши ученик ове школе и некадашњи голман Војводине.
Фото: Градске инфо

„Из својих школских дана, посебно памтим једну смешну анегдоту, када је једном приликом наш репрезентативац Вања Милинковић-Савић ушао у нашу учионицу, подигао ме високо и извео са часа. Такође, памтим пролећне турнире, што нам је увек било најзабавније, јер то је био врхунац нашег дружења“, присетио се Пушкић.

Након тога, уследила су питања школараца, који су измамили осмех на лицу играчима и тренеру Воше. Кабић је одговорио на питање како се осећа када истрчи на терен.

„Веома је лепо када су навијачи уз нас, целе недеље напорно радимо да бисмо били спремни за ту утакмицу“, рекао је Кабић.

Тренер Раставац је одговорио на питање о највећим ривалима Војводине.

„Највећи ривали увек су они који последњих година бележе најбоље резултате и клубови са богатом традицијом. Код нас су то Партизан и Црвена звезда и те утакмице доносе неки посебан набој и посебну емоцију.“

За њега је уследило и питање о пласману Војводине у Европу.

„Циљ нам је да играмо Европу, да се пласирамо са што веће позиције и да се у том такмичењу прикажемо у што бољем светлу“, рекао је Раставац.

Он је потом добио и питање шта за њега представља позиција тренера у Воши.

„Тренер Војводине је једна дивна ствар, пре свега за мене који сам Новосађанин. Као неко ко је прошао и млађе категорије Војводине и био у клубу, могу да кажем да за мене бити тренер Војводине представља велику привилегију и част. Лепа и одговорна позиција, која са победама носи ужитак, са поразима неке мање пријатне ствари, али све у свему бити тренер Војводине је велико уживање.“

Након завршетка дружења у учионици, сви присутни прешли су у фискултурну салу, где су одушевљена деца опколила Вошине фудбалере и тренера, желећи да се са њима фотографишу и добију аутограм.
Фото: Градске инфо

Такође, љубазне Вошине промотерке су деци делиле Вошине постере, распореде часова, флајере и приступнице помоћу којих могу да се учлане у акцију, али и улазнице за недељну утакмицу против Јавора.

Овом приликом, Воша је основној школи „Соња Маринковић“ поклонила и пет фудбалских лопти, као и дресове Уроша Кабића и Ранка Пушкића, за које је директор школе Бранислав Давидовић поносно нагласио да ће бити урамљени и окачени у холу школе.

Наравно, читав догађај не би био потпун да се није одиграла и партија фудбала на мале голиће, при чему је једна екипа била појачана од стране Уроша Кабића, а друга од Ранка Пушкића, док су сва остала деца, најчешће скандирајући имена двојице Вошиних првотимаца, са пажњом пратила утакмицу и здушно навијала.

Предивно дружење испуњено дечјим осмесима и радошћу прекинуто је тек када су деца морала да се врате на час својим школским обавезама, а ФК Војводина се још једном захваљује ОШ „Соња Маринковић“ на сарадњи приликом реализације ове акције, уз жељу и очекивање да ће дружења бити учестала и у будућности, како у самој школи, тако и на стадиону „Карађорђе“.

Voša spremna za utakmicu protiv Javora

Преузмите андроид апликацију.