Иако је на лошој репутацији због високог садржаја угљених хидрата, тестенина или било које друге намирнице, не може сама да изазове повећање или губитак тежине.
Важно је колико калорија уносимо и колико потрошимо дневно.
Поред тога, сада постоје посебне тестенине које имају више влакана и протеина, тако да увек можете изабрати те опције.
Паста од поврћа
Шарене тестенине некада су биле само обојене, а данас се заиста праве од биљака. Рецимо она од леблебије. Садржи 25 одсто мање угљених хидрата и 50 одсто више протеина од обичне тестенине. Најбоље од свега је то што је по укусу и текстури готово идентична традиционалној тестенини.
Протеинска тестенина
Обична тестенина има око седам грама протеина, протеин може имати до 50 грама протеина. Поред тога, има много влакана и мање угљених хидрата.
Интегрална тестенина
Интегрална тестенина је најздравија опција и садржи до пет грама влакана по порцији.
Традиционална тестенина
Иако има лошу репутацију, традиционална тестенина има два грама влакана и седам грама протеина по порцији.
Тестенина без глутена
Већина тестенина без глутена има мало влакана и ако је кувате предуго, претвара се у кашу. Кључно је пронаћи онај који има влакна, без глутена и која се не топи.
Преузмите андроид апликацију.