Почетна > Бизнис
Бизнис

Тесла привремено зауставља производњу у Немачкој и Кини

Производња у фабрикама Тесле у Берлину и Шангају биће обустављена током наредног периода, а као разлог се наводи побољшање производних процеса. Ипак, америчка компанија има и разне друге проблеме, а један од њих је чињеница да је продаја у другом кварталу ове године била разочаравајућа.
Тесла
Фото: Pixabay/Jteder

Очекује се да фабрике у Берлину и Шангају неће радити неколико недеља, а као разлог се наводи побољшање производног процеса. Амерички произвођач електричних аутомобила прво је зауставио производне траке у Шангају са којих силази Модел Y, и то током прве две недеље јула. Производња Модела 3 у Кини ће бити заустављена 18. јула, и то на период од 20 дана. Током ове паузе очекује се побољшање производног процеса како би са фабричких трака силазио већи број аутомобила, а нормализација производње у Шангају се очекује током августа.

Ипак, рад фабрике у Кини неће испунити очекивања ове године, јер су производне траке биле заустављене и током пролећа када је у Шангају уведен полицијски час због све већег броја заражених коронавирусом.

Што се Немачке тиче, гигафабрика у околини Берлина ће престати са радом 11. јула и то на две недеље. Немачки медији извештавају да Тесла жели да дуплира производне капацитете у овом постројењу од августа. Према одређеним наводима, ово затварање је планирано месецима уназад. Лист Билд извештава да ће се ремонт фабрике концентрисати на то да каросерије аутомобила проведу само 30 секунди на свакој производној станици, уместо око 3 минута, колико сада троше за сваку фазу.

Тесла
Фото: Pixabay/Blomst

Компанија Тесла је саопштила да планира производњу 500.000 аутомобила годишње у немачкој фабрици, али до сада, производња је достигла тек 1.000 примерака недељно, што је десетина оригиналног плана. За сада није познато који део од 4.500 радника ће отићи на одмор, а колико њих ће остати да реорганизује производњу.

Елон Муск, директор компаније Тесла, недавно је саопштио да нове фабрике у Немачкој и Тексасу, губе милијарде долара јер су трошкови велики а резултати слаби. Ипак, и поред тога, јун је био најбољи месец икада за Теслу што се производње тиче, јер је са фабричких трака сишло 254.695 аутомобила.

Pale akcije Micuija i Micubišija posle izjave Medvedeva

 

Преузмите андроид апликацију.