Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Терзић: Кад је кашика у меду, око тебе сто лица…

У Медија центру стадиона „Рајко Митић“ данас је свечано је отворен и одржан први панел „Звездиног форума“, а присутнима се обратио генерални директор ФК Црвена звезда и Управног одбора СД Црвена звезда Звездан Терзић.
Фото: Танјуг/Милош Миливојевић

„Знање је моћ. Ово је рекао велики енглески државник и филозоф Френсис Бејкон, а пре њега вековима уназад и многи други велики светски умови схватали су да је знање највреднија валута. Звездин Форум је осмишљен са намером да још више капитализујемо на знању као великом ресурсу Спортског друштва Црвена звезда, да институционализујемо нашу звездаску школу, у којој ће се учити за знање, а не за оцене. Овде ћемо учити од најбољих и једни од других. Стара народна пословица каже: “кад је кашика у меду, око тебе сто лица, а кад је проблем, само бог и породица“. Наше спортско душтво је породица и ми желимо да је учврстимо и ојачамо. Оснивањем Форума правимо важан корак у том смеру“, изјавио је Терзић, а пренео званични сајт ФК Црвена звезда.

Први оперативац клуба са Маракане подсетио је какве су тренерске величине стварале црвено-бели колектив.

„Звезду су стварали: Миљан Миљанић, Бранко Станковић, Милорад Павић, Љупко Петровић, Небојша Поповић, Ранко Жеравица, Аца Николић, Божа Маљковић, Александар Боричић, Ратко Павличевић, Зоран Терзић, Драган Перић, Љубиша Мајдов, Драган Вуковић, браца Јорга, Дејан Савихц, Миодраг Божовић, Владан Милојевић, Дејан Станковић, Дејан Радоњић… Сви Звездини тренери су за пример. И ви ћете те примере проучавати. Будите критични и објективни. Усвајајте оно што је добро, одбацујте оно што није добро. Али пре свега стварајте свој систем у складу са Звездиним стандардима и кодексима. Посебно и поготово у млађим категоријама“, поручио је Терзић.

Trofej Svetskog prvenstva u Srbiji

Преузмите андроид апликацију.