Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Термална вода – препарат из срца Земље

Минерали су одлични за лице. Лети током дана често пожелимо да освежимо лице и тело, а термална вода у спреју идеална је формула за те наше потребе.
Фото: Pixabay/Steppinstars

Термална изворска вода има високи садржај минерала, па се користи и за проблеме осетљиве коже, а даје и високу дозу хидратације.

Овај тип воде, која долази из дубине земље, препоручује се и за смиривање црвенила коже.

Термална вода тече под земљом и пролази разне камене формације које су природно богате минералима и другим моћним компонентама. Те се материје, иначе благодат за нашу кожу, отапају у води и притом је обогаћују.

Управо зато места с изворима термалне воде популарна су туристичка одредишта где се ова формула користи у бројне здравствене сврхе.

Фото: Unsplash/Leo Rivas

У последњој деценији и у дерматологији се све више користи термална вода – као термална вода у спреју која се директно распршује на кожу лица и тела или пак као основа разних дермокозметичких препарата.

Бројне студије доказале су њену делотворност, између осталог и то да подстиче стабилизацију оштећене епидермалне кожне баријере, смањује иритацију коже и враћа јој мекоћу – што су ствари преко потребне свима пре него што оду на море, док се одмарају крај воде, а посебно након повратка са летовања.

Али већ неко време ова вода је хит у флашицама, многи дермокозметички брендови доносе је у варијанти од 50 до 150 ml.

Лети овај тип формуле постаје хит, не само због црвенила, већ и зарад свакодневне хидратације с ногу, пише Healthline.

Лако је наносити је и на шминку, пошто може деловати као лагани фиксатор, а кожа ће је брзо упити.

Фпто: Pexels/cottonbro
Како се примењује?

Термална вода примењује се тако што се као спреј распрши на кожу и након тога се сачека неколико минута, а кожа се посуши без додатног тапкања. Зато се може наносити и преко шминке, и тада делује као фиксатор.

Због свих својих позитивних учинака на кожу, а посебно зато што хидрира, препоручује се свима који се због посла свакодневно обилно шминкају – њима се препоручује да термалну воду користе прво као подлогу за шминку, а потом и као фиксатор.

Иначе, дозирање термалне воде нема ограничења, може се наносити према потреби, а за освежење током лета, на путовању, права је ствар.

Савет плус

Термалну воду би требало да користите као први корак у нези коже и завршни корак у чишћењу коже лица.

 

Преузмите андроид или IOS апликацију.