Тапиока је врста скроба која се добија из корена биљке „Manihot esculent“.
За исхрану се може добити у облику праха, пахуљица и гранула.
Тапиока је лако сварљива, а пре конзумирања је потребно загрејати.
Најчешће се користи за припрему пудинга и крема јер топле течности попут воде, млека и сокова претвара у желатинасту масу. Зрна тапиоке су посебно интересантна у припреми пудинга – потапају се неколико сати у базној течности и онда се све кува док смеса не постане бистра, а уз разне додатке и заслађиваче се претвара у занимљив и лаган десерт.
Чоколадни пудинг са тапиоком:
Састојци:
- 4 кашике куглица тапиоке
- 1 децилитра воде
- 1,5 шоље млека
- 1 кашичица какаа
- 1 кашика јаворовог сирупа
- 2 кашике компота од вишања
Оставите куглице тапиоке да стоје у води два сата. Ставите да се кувају у млеку и додајте какао размућен у две кашике воде. Кувајте двадесет минута. Искључите ватру и додајте јаворов сируп. Добро промешајте и поређајте у чиније. Оставите да се охлади. Украсите компотом од вишања и уживајте у савршеној структури овог специјалног пудинга.
Najstarija žena na svetu svakodnevno je jela ovu popularnu poslasticu
Преузмите андроид апликацију.