Почетна > Србија
Србија

Танасковић: Решићемо проблем са регулацијом река на територији Новог Пазара

Министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде Јелена Танасковић посетила је данас Нови Пазар и том приликом најавила да ће ускоро почети радови на регулацији река на територији тог града, што ће обезбедити заштиту од поплава у наредном периоду.
Фото: Танјуг/Александар Нићифоровић

„Радујем се што данас могу да саопштим вест на коју грађани Новог Пазара дуго чекају – реч је о решавању вишедеценијског проблема којим се нико до сада није бавио на прави начин. Планирано је да у новембру почне реализација радова на додатној регулацији река на територији Новог Пазара“, изјавила је Танасковић.

Министарка је обишла локације где ће бити реализовани радови, заједно са министром туризма и омладине Хусеином Мемићем и градоначелником Новог Пазара Нихатом Бишевцем.

„Почетком ове седмице расписан је тендер за извођаче радова. Процењена вредност радова је 25 милиона евра, а оквирни рок за завршетак је 20 месеци“, објаснила је Танасковић.

Министарка је нагласила да је свима познато да је Нови Пазар само ове године претрпео велике штете у два поплавна таласа – у јануару и јуну, те да се нада да ће се захваљујући реализацији овог пројекта превенирати поновну појаву оваквих штета, нагласила је министарка Танасковић.

„Због опасности од поплава са којом се суочава ово подручје успели смо да у пројекат Интегрисаног развоја коридора реке Саве и Дрине додатно убацимо, иако није било првобитно предвиђено, и Нови Пазар“, рекла је Танасковић.
У циљу унапређења заштите од поплава, инфраструктуре града Новог Пазара и омогућавања прекограничне сарадње у области вода на речним коридорима Рашке, Јошанице и Трнавице на територији општине Нови Пазар биће реализовани радови који се односе на додатну регулацију тих река, навела је.

„Планирани су радови на регулацији реке Рашке узводно од постојеће регулације у дужини од 2.6 километара, реке Јошанице у дужини од један километар од постојеће регулације, и реке Трнавице у дужини од 3.6 километара од постојеће регулације“, рекла је Танасковић.

Mali: Odluka o minimalcu sledećeg četvrtka, vlada predlaže 47.154 diinara

Преузмите андроид апликацију.