Почетна > Србија
Србија

Тамара Вучић у Француској – сусрела се са Брижит Макрон

Супруга председника Републике Србије Тамара Вучић, боравила је у посети Француској и том приликом се састала са супругом француског председника Брижит Макрон.
Фото: Танјуг/Јадранка Илић

Током радног ручка који је у част прве даме Србије приређен у Јелисејској палати, саговорнице су размениле мишљења о активностима на плану здравствене и социјалне заштите деце од најранијег периода развоја, до пете године живота, као и о проблемима са којима се млади сусрећу у адолесцентском узрасту.

Тамара Вучић и Брижит Макрон су се посебно осврнуле на проблеме који проистичу из свеопште присутног вршњачког насиља, као и на висок степен фемицида широм света.

Госпођа Вучић је, такође, искористила прилику да покрене бројна питања о сарадњи на пољу културе и образовања, посебно истичући наше ангажовање у области франкофоније и значај учења француског језика на свим нивоима образовања у Србији.

Тамара Вучић је упознала саговорницу са кандидатуром Србије за организацију Међународне специјализоване изложбе „ЕXПО 2027“ у Београду, указавши на значај одржавања овог изузетног догађаја за читав регион Југоисточне Европе.
Тамара Вучић је у друштву Брижит Макрон наставила посету Паризу обиласком водеће клинике за лечење малигних болести „Гистав Руси“.

Током посете, супруга председника Републике Србије имала је прилику да се упозна са искуствима Француске у лечењу ових болести, као и да разговара о могућностима за будућу сарадњу између болница двеју земаља.

Dačić sa predsednikom Odbora za spoljne poslove poljskog Sejma

 

Преузмите андроид апликацију.