Почетна > Србија
Србија

Тамара Вучић са супругом председника Египта Ентисар Ел Сиси

Супруга председника Србије Тамара Вучић, састала се са супругом председника Египта, Ентисар Ел Сиси, у Новом административном граду Египта.
Foto: TANJUG/ MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA

Нови админстративни град представља пројекат економског развоја Египта и саставни је део иницијативе под називом „Визија Египта 2030“.

Са изградњом Новог административног града се започело 2015. године. Град ће постати нова административна и финансијска престоница Египта, као и нови културни центар.

У разговору у суботу супруга два председника, Тамаре Вучић и Ентисар Ел Сиси, како је саопштено, потврђено је снажно и трајно пријатељство народа двеју земаља, као и две државе, које следеће године обележавају 115 година од успостављања дипломатских односа.

Обострано је изражена спремност за даље продубљивање и унапређење свеукупних билатералних односа, са акцентом на могућности јачања економске сарадње.

Указано је и на потребу интензивирања културне сарадње, у циљу још бољег међусобног разумевања и повезивања народа двеју земаља. Две даме су изнеле конкретне предлоге за култруну размену, као и сарадњу у домену спорта и омладине.

Тамара Вучић је у пратњи супруге председника Египат, Ентисар Ел Сиси, обишла културне знаменитости Новог административног града, међу којима су зграда највеће опера у региону Блиског истока, са 3.500 седишта, нови музеј и библиотека, као и Коптска катедрала „Христовог рођења“. Отварање за јавност овог потпуно новог комплекса „Града уметности и културе“, предвиђено је за наредни период, а две прве даме су међу првима посетиле ово велелепно здање.

Projekat „Srbija stvara“ predstavljen na samitu na Zlatiboru

 

Преузмите андроид апликацију.