Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Талентована Павлина Радовановић у посети Градској кући

Вечерас, у Српском народном позоришту, на сцени Јован Ђорђевић, биће одржан хуманитарни концерт Павлине Радовановић.
Фото: Град Нови Сад

Тим поводом, градоначелник је угостио талентовану девојчицу из Ораховца у Градској кући која је интерпретатор косовских и народних песама, а која кроз свој рад прикупља новац за Косово и Метохију.

Тако ће и вечерас прикупљена средства бити намењена за осликавање и реконструкцију храма Успења Пресвете Богородице у Ораховцу.

Градоначелник Ђурић је похвалио њен таленат и истакао да су од Павлининог невероватно лепог гласа, још лепши њени хумани гестови и љубав према отаџбини. Они су разговарали о њеном наступу у Москви, 9. маја на Дану победе, као и о недавно одржаним солистичким концертима традиционалних песама, у Београду и Бањалуци.

Павлина је истакла да јој је ово други наступ ове године у Новом Саду и да се ту осећа као да је у својој другој кући, као и то да се нада да ће својим песмама и емоцијом поново допрети до срца Новосађана, приповедајући причу о свом народу и Косову.

 

Павлина ће у позоришту наступити уз пратњу Великог народног оркестра Радио-телевизије Војводине, а специјални гости су група „Београдски синдикат“, Културно-уметничко друштво „Вила“ и хор Културно-уметничког друштва „Светозар Марковић“.

Otvaramo vrata novog vrtića „Kamičak“ u Veterniku (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.