Почетна > Србија
Србија

Таласи носталгије: Култне рекламе којих се сви радо сећамо – други део (ВИДЕО)

Рекламе су некада биле саставни део телевизијског програма, данас, оне су саставни део свега. Искачу нам на интернету док читамо вести, на Youtube-у док уживамо у омиљеној песми, а све чешће и усред филмова које покушавамо да погледамо.
Фото: Танјуг/Милош Јуришић

Ипак, временом смо на њих некако навикли, а ретке од њих смо, колико год то чудно звучало, заволели.

У нашем прошлом тексту (уколико превучете до краја странице пронаћи ћете линк ка њему) могли сте се присетити неких чувених, попут оних за ‘’Nectar’’ мармеладу, кекс Ноблице и многих других.

Једна реклама која је одувек привлачила пажњу млађој публици промовисала је причаоницу. Реклама је била крајње једноставна, двоугао (са једне стране девојка, са друге момак) и доле остављен број телефона. Порука је била јасна – позови исписан број и причаћеш са кул људима попут ових које ти ми показујемо. Приказана су њихова необавезна ћаскања, а нека од њих смо баш дуго памтили и цитирали, као оно: “Пали брате, народњаци су закон!“

Погледајте неке од реклама за причаоницу које се и данас налазе на интернету:Једна од генијалнијих реклама била је она за Меридијан банку, нашироко познатија као “Кад ће плата???“ реклама. Приказује неколико различитих профила људи, који на крају дана имају исту бригу. Наш омиљени део свакако је онај где жена мужа истреса наглавачке да види да није негде примио и сакрио плату.

Када смо већ код реклама везаних за банке, веома велику пажњу је привлачила и реклама за Војвођанску банку. Уколико је се сећате знаћете зашто је својевремено била забрањена на телевизији, а уколико не, чим кликнете на линк који смо вам оставили, постаће вам јасно:


“Nic“ кафе не верујемо да се сећате, али уколико вам поменемо реченицу “Т? Нешто си тела“, одмах ћете знати о којој се реклами ради. Чувена Сека Сабљић у улози комшинице која гледа у шољу свима нам је остала у срцу због својих предвиђачких способности. Ево још једне рекламе коју смо много волели:

“Zepter“ осигурање имало је занимљиву серију реклама које смо пратили као да је у питању била нека серија са наставцима. Нама је омиљена она са ловцем, а ви просудите сами због чега:
Иако су нас, некада, можда и нервирале јер смо врло често имали прилику да их гледамо на телевизији, међутим, данас када нам налете на интернету изазову онај леп осећај носталгије и врате нас у неко веома лепо време.

Priča o zgradi Hotela „Centar“ (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.