Почетна > Србија
Србија

Таласи носталгије: Култне рекламе којих се сви радо сећамо (ВИДЕО)

Рекламе су некада биле саставни део телевизијског програма, данас, оне су саставни део свега. Искачу нам на интернету док читамо вести, на Youtube-у док уживамо у омиљеној песми, а све чешће и усред филмова које покушавамо да погледамо.
Фото: Pixabay/Alehandra13

Ипак, временом смо на њих некако навикли, а ретке од њих смо, колико год то чудно звучало, заволели.

Једна од таквих била је чувена реклама за ‘’Nectar’’ мармеладу у којој психолог Теофил Симић испитује малог Стефана који је напросто опчињен овом мармеладом и стално му се привиђа.

Још једна реклама овог бренда коју смо посебно волели била је она када чувени Бода Нинковић говори малом Стефану да је свеједно који сок изабре, а онда наступа прави хаос у продавници.

Реклама која је убедљиво била један од највећих фаворита 2014. године била је реклама за кекс Ноблице.

На њој је приказан човек на траци за трчање који се мучи да скине килограме како пева стихове које никако нисмо могли да избацимо из главе: “Ноблице, Ноблице, сиђите са полице, хај’те са мном дому мому да делимо ту арому…“

‘’Imlek’’ jе својевремено избацио рекламу уз коју није могло, а да се не ђуска, у питању је “Млекарена“. Тачније, измењена верзија Макарене прилагођена њиховом производу.

Иако није имало превише смисла, сви смо размрдавали кукове када би звук Млекарене кренуо да се чује из малих екрана.

Последња реклама које ћемо се присетити овога пута јесте она за ‘’Next Joy’’ коју смо посебно волели због разиграног Маринка Маџгаља и његових плесних покрета.

Иако су нас, некада, можда и нервирале јер смо врло често имали прилику да их гледамо на телевизији, међутим, данас када нам налете на интернету изазову онај леп осећај носталгије и врате нас у неко веома лепо време.

Sećate li se „VHS“ kaseta i čuvenih videoteka?

Преузмите андроид апликацију.