Почетна > Србија
Србија

Тактичка обука у извиђачким јединицама Копнене војске

У извиђачким четама бригада Копнене војске, које су у претходном периоду опремљене новим наоружањем и војном опремом, реализује се интензивна обука за извршавање задатака на обавештајном обезбеђењу снага у операцијама Војске Србије.
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

Извиђачи сада на полигонима и вежбалиштима реализују тактичку обуку за извођење дејстава у дубини непријатељевог распореда, уз употребу вишенаменских борбених и специјалних возила високе проходности, саопштило је данас Министарство одбране Србије.

У складу са очекиваним задацима извиђачких јединица и зацртаним циљевима обуке, оспособљавају се за широк спектар активности, од оријентације и кретања на непознатом терену, преко извиђања у дневним и ноћним условима до извођења препадних и заседних дејстава.

Увежбава се и руковање новим беспилотним летелицама и вишенаменским уређајима за осматрање, чијим су увођењем у употребу у великој мери унапређене способности за прикупљање и обраду обавештајних података.

Борбене могућности извиђачких јединица Копнене војске значајно су унапређене у години за нама, наводи Министарство.

Додаје се да се уз интензивно обучавање наставља и опремање најбољим наоружањем и војном опремом како би ове јединице на савременом бојишту могле успешно реализовати своје задатке и снагама Војске Србије обезбедити поуздане и правовремене обавештајне податке.

Zadržavanje na Batrovcima sedam sati, na Bezdanu i Gradini četiri sata

 

Преузмите андроид апликацију.