Почетна > Свет
Свет

Тајван суочен са највећим бројем новоинфицираних до сада

Тајван, који све до марта није имао велики број инфицираних коронавирусом, суочава се последњих дана с највећим бројевима од почетка пандемије, а данас је пријављено преко 11.000 новозаражених особа.
Фото: PrtSc/TV English News/YouTube

У априлу су централне власти острва објавиле да више неће одржавати стратегију „нула ковида” коју практикује кинеска влада, уместо тога се од инфицираних особа тражи да се самоизолују код куће, осим ако не покажу умерене или тешке симптоме болести.

Министарство здравља саопштило је данас да су лекари потврдили 11.353 нових инфекција коронавирусом и два смртна исхода а да 99,7 одсто заражених или није имало симптоме или је имало благе симптоме.

Тајван је имао релативно велику срећу током пандемије, али је такође одржавао строгу граничну контролу са двонедељним карантином по доласку који је био обавезан за све посетиоце.

У последњих неколико недеља, како се број нових инфекција повећавао, људи су покуповали брзе тестове који су се распродавали за само неколико сати.

Влада је саопштила у априлу да ће сарађивати са тајванским компанијама које производе тестове како би осигурала да сви имају приступ а данас је донета одлука која ограничава сваку особу на куповину једног пакета од пет тестова по путовању.

Volodin: Cilj nam je da Ukrajina postane vojno neutralna

Преузмите андроид апликацију.