Почетна > Свет
Свет

Тајван осудио нове војне маневре Кине

Министарство спољних послова Тајвана осудило је данас одлуку Кине да продужи војне маневре, оценивши да „Пекинг и даље намерно изазива кризу и континуирано провоцира“.
Фото: Pixabay/Pexels

„Суочен с војним застрашивањем Кине, Тајван се неће ни уплашити, ни одустати. Тражимо да кинеска влада одмах прекине са војним застрашивањем“, наводи се у саопштењу министарства спољних послова владе у Тајпеју, преноси Ројтерс.

Кинеска војска саопштила је данас, дан после завршетка великих војних вежби уз употребу бојеве муниције око Тајвана, да почиње нове маневре на мору и небу око тог острва.

Источна борбена команда Народноослободилачке армије Кине саопштила је на друштвеној мрежи Веибо да ће увежбавати извођење напада против подморница и нападе на мору, пренео је раније Ројтерс.

Мнистарство спољних послова Кине је саопштило да је Тајван део Кине и да Кина изводи војне вежбе „на сопственој територији“ на отворен, транспарентан и професионалан начин.

Портпарол тог министарства Ванг Венбин изјавио је на конференцији за новинаре да су надлежне службе благовремено и у складу са међународним правом о томе издале саопштења.

Peskov: Još nema uslova za sastanak Putina i Zelenskog

Преузмите андроид апликацију.