Почетна > Бизнис
Бизнис

Тајсон уговорио нови посао: Имаће линију производа од канабиса

Мајк Тајсон је током каријере осамдесетих и деведесетих година често заговарао употребу марихуане упркос томе што је њено коришћење било забрањено у Канади.
Фото: Wikimedia Commons/Paula R. Lively

Ситуација се од тада променила и канадска влада је донела Закон о канабису и легализовала употребу.

Јутрос је канадска компанија за производњу канабиса Хексо (HEXO) најавила ексклузивно партнерство са Тајсоном и продаваће његову линију разних производа с канабисом.

Наиме, канадска индустрија канабиса допринела је са 43,5 милијарди долара бруто друштвеном производу земље откако је легализована, а према извештају Дилојта из 2021, продато је више од 16 милиона јединица пакованог канабиса од јануара до септембра 2021, показују подаци канадске владе о тржишту канабиса.

Партнерство је започело када је Адам Арвив, заједнички пријатељ и члан управе компаније Фило (Fullo), представио Чеда Бронстајна, председника фирме „Тајсон 2.0“, извршном директору компаније Хексо Чарлију Боуману, преноси Јутарњи лист.

„Питао сам Боумана за његово мишљење о партнерству и ценио сам његову усредсређеност на квалитет производа. Тим руководилаца и партнера ‘Тајсона 2.0’, с различитим, али јединственим приоритетима, може објаснити зашто је бренд постигао тако значајан напредак упркос томе што је на тржишту само отприлике годину дана“, изјавио је Бронстајн.

Производи из сарадње фирме Хексо и Мајка Тајсона наћи ће се на полицама широм Канаде у јесен 2022, пише компанија у саопштењу за медије 30. августа.

„Са својим широким асортиманом производа од цветова до јестивих производа, марка ‘Тајсон 2.0’ савршено се уклапа у Хексов водећи портфолио на тржишту“, рекао је главни извршни директор Чарли Боуман.

Prvi put posle godinu dana blagi pad inflacije u Austriji

Преузмите андроид апликацију.