Тешко је погодити пропорције за савршено припремљена јаја, а оно што најчешће вара је време .
Mала је разлика у времену печења од пресног до сувог омлета, због чега је додатак једне намирнице кључан за очувану сочност.
Јаја су многима омиљени оброк на почетку дана. Постоји безброј верзија и начина да се направе, а вероватно један од најбржих и омиљених је омлет.
Насумично умућена јаја се брзо пеку на тигању, али нека вас једноставност овог јела не завара.
Постоје нијансе у кувању које ће ваш омлет или кајгану учинити најукуснијим оброком.
Додајте састојке које сви имамо у фрижидеру у јаја и уживајте у свиленкастом и сочном оброку.
Састојци:
- -2 већа јаја
- 6 кашика пуномасног млека
- штапић путера
- прстохват соли
Припрема:
Лагано умутите два већа јајета, додајте шест кашика пуномасног млека и прстохват соли. Мешајте виљушком док не добијете једноличну смесу. Загрејте мали тигањ који се не лепи око минут. Затим додајте штапић путера и оставите да се растопи. Пазите да путер не порумени. У шерпу сипајте мешавину јаја и млека и оставите да „одлежи“, не мешајте двадесетак секунди. Затим промешајте дрвеном лопатицом, подигните и уваљајте јаја са дна тепсије. Оставите јаја да одстоје десет секунди, затим промешајте и поново окрените. Поновите ово много пута док се јаја не скувају, али пазите да остану сочна. Склоните шерпу са ватре и оставите је на тренутак да се топлота из чиније заврши печење. На крају умешајте умућена јаја и одмах послужите.
Преузмите андроид апликацију.