Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Тајна савршене кајгане и омлета

Тешко је погодити пропорције за савршено припремљена јаја, а оно што најчешће вара је време .
Фото: Pixabay/nemoelguedes

Mала је разлика у времену печења од пресног до сувог омлета, због чега је додатак једне намирнице кључан за очувану сочност.

Јаја су многима омиљени оброк на почетку дана. Постоји безброј верзија и начина да се направе, а вероватно један од најбржих и омиљених је омлет.

Насумично умућена јаја се брзо пеку на тигању, али нека вас једноставност овог јела не завара.

Постоје нијансе у кувању које ће ваш омлет или кајгану учинити најукуснијим оброком.

Додајте састојке које сви имамо у фрижидеру у јаја и уживајте у свиленкастом и сочном оброку.

Састојци:
  • -2 већа јаја
  • 6 кашика пуномасног млека
  • штапић путера
  • прстохват соли
Припрема:

Лагано умутите два већа јајета, додајте шест кашика пуномасног млека и прстохват соли. Мешајте виљушком док не добијете једноличну смесу. Загрејте мали тигањ који се не лепи око минут. Затим додајте штапић путера и оставите да се растопи. Пазите да путер не порумени. У шерпу сипајте мешавину јаја и млека и оставите да „одлежи“, не мешајте двадесетак секунди. Затим промешајте дрвеном лопатицом, подигните и уваљајте јаја са дна тепсије. Оставите јаја да одстоје десет секунди, затим промешајте и поново окрените. Поновите ово много пута док се јаја не скувају, али пазите да остану сочна. Склоните шерпу са ватре и оставите је на тренутак да се топлота из чиније заврши печење. На крају умешајте умућена јаја и одмах послужите.

Uz pomoć ovog trika jaja će uvek biti savršeno pečena

 

Преузмите андроид апликацију.