Почетна > Свет
Свет

Тајани: Војно решење за пуч у Нигеру било би равно катастрофи

Војно решење за пуч у Нигеру било би равно „катастрофи“ која би могла да изазове нову миграциону кризу, изјавио је данас италијански министар спољних послова Антонио Тајани.
Фото: Танјуг/AP Photo/Sam Mednick

Економска заједница западноафричких држава ЕКОВАС покушава да преговара са вођама пуча који су преузели власт прошлог месеца, али је упозорила да је спремна да пошаље трупе у Нигер, како би се тако обновио уставни поредак ако дипломатски напори не успеју, преноси Ројтерс.

„Војно решење било катастрофа. Морамо да радимо из дана у дан на дипломатском решењу “, рекао је Тајани новинарима пре састанка министара спољних послова ЕУ у шпанском граду Толеду.

Криза у Нигеру једна је од главних тема састанка на којем ће говорити Хасуми Масуду, министар спољних послова свргнуте владе и Омар Туреј, председник Комисије ЕКОВАС.

На питање да ли би војна интервенција могла да доведе до мигрантске кризе, Тајани је одговорио да могући рат у Нигеру значи да би више људи напустило ову земљу, као у Судану.

Тајани је ове недеље позитивно говорио о предлогу Алжира за решавање кризе, који укључује шестомесечни прелазни период који би водиле цивилне власти, наводи Ројтерс.

Prigožin u videu objavljenom nekoliko dana pre smrti govorio o svojoj bezbednost (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.