Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Тадић и Сергеј: Сами одлучујемо о пролазу, никад није била боља атмосфера

Да ми је неко пре две године понудио овакву ситуацију, да нас победа против Швајцарске води у други круг, прихватио бих са обе руке, изјавио је капитен Србије Душан Тадић.
Фото: Танјуг/Владимир Спорчић

Фудбалери Србије после пораза од Бразила (2:0) и ремија против Камеруна (3:3) у петак од 20 сати против Швајцараца одлучују о проласку у осмину финала.

„Био је велики притисак пре четири године, само је потребно да се фокусирамо на фудбал. Ко буде бољи нека иде даље. Сваки дан имамо притисак, навикли смо на њега у клубовима“, рекао је Тадић на конференцији за медије и подсетио на сличну ситуацију из квалификација када су уочи Лисабона „неплански ремизирали“ са Ирском и потом морали да победе у Португалу и успели.

Сергеј Милинковић-Савић рекао је да је ситуација са његовим зглобом много боља, да ће бити спреман за Швајцарце и обећао да ће навијачи видети његово најбоље издање.

„Морамо максимално да уђемо, победимо и не смемо да гледамо уназад. Даћемо све од себе да савладамо Швајцарску“, истакао је Сергеј.

Тадић је додао да је реалан резултат против Камеруна био 4:2 или 5:3 и признао да је екипи лакнуло када је Бразил победио Швајцарце.

„Наравно да нам је то поправило утисак зато што имамо све у својим рукама, до нас је. Потребна нам победа у последњем колу и задовољни смо због тога“, рекао је Тадић, уз констатацију да када је његова форма у питању увек може боље.
Заједнички су констатовали да ће веома битан фактор против Швајцарске бити и срећа.

„Надамо се да ће срећа овај пут бити уз нас“, поручили су Милинковић-Савић и Тадић и јавно демантовали приче о лошој атмосфери, која је, како наводе, никад боља.

Savićević: Srbija ima kvalitetne fudbalere koji mogu da reše pitanje pobednika

Преузмите андроид апликацију.