Почетна > Свет
Свет

СЗО препоручила Кини да прати повећану стопу морталитета од короне

Светска здравствена организација (СЗО) саопштила је данас да препоручује Кини да прати повећану стопу морталитета од короне ради стицања потпуније слике о тренутној ситуацији у тој земљи.
Фото: Wikimediacommons/United States Mission Geneva

СЗО препоручује праћење морталитета од короне у Кини ради свеобухватнијег разумевања деловања короне, саопштила је агенција УН за Ројтерс на питање о Кини.

СЗО је навела да нема одређеног времена за други састанак са кинеским званичницима након што је генерални директор те организације Тедрос Адханом Гебрејесус разговарао са директором кинеске Националне здравствене комисије Ма Сјаовејем током викенда, али да ће наставити да сарађује са Кином на пружању савета и подршке.

Кина је саопштила у суботу да је готово 60.000 људи оболелих од короне преминуло у болници од почетка прошлог месеца откако је Пекинг почео да напушта спровођење стратегије нулте толеранције према корона вирусу.

Због великог пораста броја оболелих од короне у Кини, Пекинг се претходно суочио са међународним критикама због необјављивања података о броју заражених и преминулих од ковида.

Kancelar Šolc prihvatio ostavku Lambrehtove, sutra poznat njen naslednik

Преузмите андроид апликацију.