Ако вам се често дешава да вам палачинке, омлети и друга пржена храна загоре са једне стране, док је друга само до пола кувана, вероватно правите велику грешку током припреме хране.

Ако, као многи, ставите врућу шерпу под текућу воду чим сте извадили храну из ње, то заиста није добро за ваше посуђе. Стављање врућег тигања под воду, преливање детерџентом, а затим рибање истог тигања може звучати као добра идеја, али на дуге стазе то заправо уништава ваше посуђе и ствара тигање у које уље или храна увек побегну на једну страну.
Разлог је заправо лако разумети: када се врели метал изненада изложи промени температуре, долази до топлотног шока, што доводи до изобличења материјала.
Али то није све, јер може доћи и до промена у материјалу које ће довести до другачијег загревања неких делова тигања, због чега, иако је дно још увек равно, храна може да изгори.
Горе наведено важи и за лимове за печење и тепсије, па пазите како с њима рукујете.
Знамо да је доручак важан, али како прескакање ручка делује на наше тело?
Преузмите андроид апликацију.