Почетна > Нови Сад
Нови Сад Новосадске приче

Светски тренд стигао у наш град, рођенданске журке за кућне љубимце све заступљеније?

Да ли је још један светски тренд дошао у наш град? Наиме, реч је о рођенданским журкама за кућне љубимце које се сада већ прослављају попут дечијих рођендана.
Фото: Градске инфо
Некима је симпатично, а некима је сулудо.

Попут рођендана деце у вртићу, уместо васпитачица на овим прославама, за дружење и фин провод задужени су хаус аниматори који су ту да забављају псе, мачке и остале животиње.

Баш као и код људи, на ове рођендане обично су позвани другари или другарице које имају кућног љубимца како би се и они дружили са слављеником или слављеницом.

Неки од аниматора морају се чак и маскирати у пса или мачку, по налогу организатора. А све то да би њихов љубимац уживао за свој диван дан!

Звучи невероватно, зар не?
Фото: Градске инфо

Закупљују се и огромне сале са музиком која прати догађај, викендице у околини Новог Сада које су „pet friendly“.

Поставља се питање да ли овакви рођендани стварно имају поенту и да ли за тај новац који се даје за прославе боље рецимо дати за азил или помоћи на тај начин другим животињама?

Да ли се на овакав начин исказује љубав према свом четвороножном љубимцу?

Не треба улазити у то шта је газда у стању да уради за свог мезимца. Једно је приметно, а то су фотографије на друштвеним мрежама које се све чешће деле на профилима.

Слављеници добијају специјалне торте и поклоне попут људи.
Фото: Градске инфо

Обично настане права животињска журка јер је и сврха ових рођендана да се дође са љубимцем, али и тада обично се заврши власинковим „партијем“ и његових пријатеља, где слављеник падне у други план.

Да ли куце или маце подједнако уживају у свом рођендану као већина људи, да ли уопште имају свест и да ли им значи уложен сав труд око њихових рођендана?

Захвални су газди и за много мање ствари, а сврха целокупног догађаја, да они у том дану осете колико су посебни.

Трендови попут овог Нови Сад претвара у велике, европске, а и светске градове. А избор за овакву врсту прославе је искључиво на вама.

Novosadski je udomiti “keru sa ulice“

Преузмите андроид апликацију.