Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Светски а новосадски – Градоначелник Ђурић угостио прваке света

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић данас је у Градској кући угостио чланове репрезентације Србије у баскету 3×3 који су прошлог викенда, на шампионату у Бечу, по шести пут, освојили титулу првака света. Пехар је носио један од тренера, Данило Лукић, центром града на бициклу.
Фото: nsuzivo.rs

„Шесто злато, друго у низу, та фамозна тројка као да је изашла на џојстик из обруча и онда лепота баскета 3 на 3. Затим обрт наших хероја. Једино Мајсторовићу да променимо пребивалиште, сви остали су из Новог Сада. Види се где се игра најбољи баскет. Почевши од Ђачког, Детелинаре, Бронкса. Ово је подстрек младима, да имају своје идоле. Треба велика енергија и снага, драго ми је да је титула поново у Србији. Овом приликом бих најавио и Нови Сад “Ултра Цхалленге”, овог пута ће се одржати на платоу СПЕНС-а. Честитам руководству, тренерима и играчима“ – рекао је Ђурић и додао:

Фото: nsuzivo.rs/Павле Пејић

„Још једно светско злато, ово је уједно и четврто злато заредом након Олимпијских игара. Пресрећни смо како се све завршило на крају. Тамо смо били најбоља екипа, а имали смо и мало среће на крају. Награђени смо на неки начин да лопта изађе из коша.

Фото: nsuzivo.rs/Павле Пејић

„Још једно светско злато, шесто за Србију на осам светских првенстава. Сматрам да смо се јако добро спремили за ово светско првенство и наравно пресрећан сам како се све завршило на крају. Заслужили смо да узмемо злато јер смо тамо били најбоља екипа. Имали смо и мало среће у финалу са том лоптом која је изашла из коша при резултату 19:19. Трудићемо се да наставимо истим ритмом и да се поново видимо овде у септембру након Европског првенства“ – објашњава Мајсторовић.

Фото: nsuzivo.rs/Павле Пејић

Познато је да ови момци имају традицију да након победе скидају мрежу са обруча, а ми смо их питали где су све те мреже и колико су их до сада прикупили.

– Имао сам доста пута проблем када сам скинуо мрежицу са обруча јер ми је после женска кошаркашка репрезентација која је освојила злато тражила пола мрежице, па сам онда одлучио да више не сечем мрежу. Ту част је имао наш тренер Данило Лукић, само што не знам да ли је мрежица остала код њега или код Васића – рекао је Дејан Мајсторовић кроз смех на питање наше новинарке.

Pustimo sredu da prođe… (sreda, 7. jun)

Преузмите андроид апликацију.