Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Светска тениска федерација: Ђоковић није прекршио ниједно правило

Светска тениска федерација (ИТФ) реаговала је данас на пријаву тзв. Косова због натписа „Косово је Срце Србије! Стоп насиљу“ који је Новак Ђоковић написао на камери у понедељак и истакла да не постоји одредба која играчима забрањује политичке изјаве.
Фото: Танјуг/AP Photo/Jean-Francois Badias

„Правила за играче на Гренд слем догађајима одређује правилник тих турнира који примењују организатори и регулаторни органи. Не постоји одредба која забрањује политичке изјаве“, навео је портпарол ИТФ-а у саопштењу послатом медијима у електронској поруци.

Ђоковић је у понедељак, 29. маја, након победе у првом колу Ролан Гароса на камери написао „Косово је срце Србије! Стоп насиљу“, у време појачаних тензија на северу КиМ.

Олимпијски и тениски савез тзв. Косова оптужили су Ђоковића за погоршавање ситуације исписивањем поруке на камери која је директно преносила меч.

ИТФ је саопштио да је примио писмо савеза тзв. Косова и да је оно прослеђено релевантним органима у организацији Грен слема, али да не постоји одредба којом се забрањују политичке изјаве.

Olimpijski komitet tzv. Kosova traži kaznu za Đokovića zbog natpisa na kameri

Преузмите андроид апликацију.