Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Свечаном седницом скупштине обележен Дан Сремских Карловаца

Поводом обележавања Дана Општине Сремски Карловци одржана је свечана седница Скупштине којом је преседавао председник Бобан Петковић. Међу бројним истакнутим званицама, свечаности је присуствовала чланица Градског већа за образовање Дина Вучинић. Она је грађанима Сремских Карловаца честитала 16. септембар, дан када је давне 1753. године, та Општина добила статус слободне војничке вароши.
Фото: Град Нови Сад

Том приликом, традиционално се уручују признања заслужним грађанима, а ове године Повеља општине Сремски Карловци додељена је Полицијској станици Сремски Карловци, за постигнуте резултате и залагања на пољу едукације о безбедности у саобраћају и висок степен професионалности у раду, као и ректору Богословије, протојереју – ставрофору, мр Јовану Милановићу, за заслуге на ширењу светославља и духовних вредности и унапређењу рада и угледа карловачке Богословије.

Фото: Град Нови Сад

Након обраћања председника Општине Сремски Карловци Александра Саше Стојкечића и добитника признања, уследио је уметнички програм у којем су наступили Хор карловачке Богословије и песникиње Весне Фекете.

Kako je obeležen Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u Novom Sadu (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.