Почетна > Нови Сад

Актуелно Културна сцена Нови Сад

Свечано отварање Калеидоскопа културе на Корзу у четвртак 07. септембра

Шести Калеидоскоп културе почиње у четвртак, 7. септембра, свечаном церемонијом на Корзу, када ће наступити један од најпопуларнијих пијаниста света и Гинисов рекордер, Петер Бенце уз Војвођански симфонијски оркестар под диригентском палицом Србољуба Динића.
Фото: Уступљена фотографија

Концерт почиње у 20.30 часова, а публика ће имати прилике да чује несвакидашње аранжмане песама светских музичара и познатих филмских хитова, под ведрим небом, сада већ традиционално, на једном од главних градских булевара, Булевару Михајла Пупина, који се зауставља зарад културе.

Улаз на концерт је слободан, али је број седећих места ограничен.

Привремена измена режима саобраћаја

Ради безбедне поставке и организације догађај, одређује се привремена забрана одвијања саобраћаја на Булевару Михајла Пупина, у делу од улице Жарка Зрењанина до раскрснице са улицама Пионирском и Јована Ђорђевића, као и забрана паркирања и одвијања саобраћаја на режијској саобраћајници на Булевару Михајла Пупина од Пионирске улице према улици Игњата Павласа. Привремена измена режима саобраћаја важи у периоду од 5.9.2023. од 7 часова до 9.9.2023. до 18 часова.

Привремена измена режима саобраћаја утицаће и на измену траса појединих аутобуских линија са бројем 3, 3а, 6, 9, 9а, 60, 61, 62, 63, 64, 69.

Након свечане церемоније на Корзу, три дана отварања у Дистрикту

Након свечане церемоније, отварање Калеидоскопа културе се наставља још 3 дана у Дистрикту, од 8. до 10. септембра, представљајући увод у пет недеља и својеврсни Калеидоскоп културе у малом.

Главни програм биће премијера мултимедијалног догађаја „Нераскидиве везе“, 8. септембра, са почетком у 20.30 часова, који ће бити изведен и 9. и 10. септембра. Овај мултимедијални догађај обухватиће једну представу, три изложбе, шест пројекција и анимација, седам инсталација, три позоришта, две средње школе, два факултета, глумце, плесаче, каскадере, сликаре и друге уметнике и уметнице.

Музички програм који ће почињати од 22 сата, током три дана отварања обухватиће 13 концерата, а стижу Ива Лоренс, Кени није мртав, Зои, Наталеé, Тијана Т и Рунy, Мерина Грис, Верботен Берлин, Владимир Аћић, Дејан Милићевић, Лира Вега, Елизабете Балчус, Срђан Жикић и Милана Никић.

Пет недеља у Дистрикту и мрежи културних станица

Све до 15. октобра, докле траје овогодишњи Калеидоскоп културе, више од 1000 домаћих, регионалних, европских и светских уметника и уметница славиће културу заједништва и током пет недеља, приказати оно најбоље од пет врста уметности – извођачке, визуелне, примењене, архитектуре и књижевности, у Дистрикту и мрежи културних станица.

Улаз на програме Калеидоскопа културе је слободан.

Партнер Калеидоскопа културе је Ерсте банка. Партнер мултимедијалног догађаја „Нераскидиве везе“ је Неопланта.

Више информација о овогодишњем Калеидоскопу културе можете пронаћи на сајту kaleidoskopkulture.com

Prvi dan škole, prva predstava u pozorištu i 50. Novosadski noćni bazar!(petak, 1. septembar)

Преузмите андроид апликацију.