Почетна > Нови Сад
Актуелно Индекс Нови Сад

Свечано обележене 62 године Универзитета у Новом Саду

Додељивањем награда студентима за стручне и научне радове и промоцијом нових професора емеритуса, у Ректорату нашег Унивезитета, свечано је обележена 62. годишњица постојања те установе.
Фото: Градске инфо

Тим поводом је поручено да је, због примене савремених тенденција у образовању, као и производње више стотина хиљада студената, Универзитет у Новом Саду једна је од најзначајнијих образовних установа у нашој земљи.

Награда за научне радове је значајна мотивација за даље усавршавање, каже награђени млади истраживач са зрењанинског Техничког факултета Данило Чоловић, објашњавајући да су награде за научни допринос први корак ка жељеној каријери.

„Сви приликом интервјуа за посао питају која су наша достигнућа и тај научни рад јако добро дође“, каже Данило.

Универзитет у Новом Саду има 14 факултета, 3 научна института и 250 научних лабораторија у којима се примењују најсавременије образовне праксе, наводи ректор те установе Дејан Мадић, додајући да се, за школовање у Новом Саду, одлучује све више студената.

То потврђује и покрајински секретар за високо образовање и научностраживачку делатност Зоран Милошевић, указујући да је, осим знања, у средишту пажње новосадских образовних институција и усађивање и неговање општељудских вредности код младих.

Том приликом је поручено да се унапређивањем личних квалитета унапређује читава друштвена заједница, као и да је пружање знања и прилика младим истраживачима улагање у државни и покрајински развој.

Najveće interesovanje za upis na FTN, Akademiju umetnosti i Medicinski fakultet u Novom Sadu

Преузмите андроид апликацију.