Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Свечани дочек за параолимпијце у Скупштини Београда

Параолимпијцима Србије, који су учествовали на Играма у Токију и члановима њихових стручих штабова, приређен је свечани дочек у Скупштини града Београда.
Фото: Параолимпијски комитет Србије

Параолимпијце су поздравили градоначелник Зоран Радојичић, помоћник министра омладине и спорта Дарко Удовичић, амбасадор Европске Уније у Србији Емануеле Жиофре, као и председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић.

Градоначелник Радојичић истакао је да му је част и задовољство што у Старом двору има прилику да дочека параолимпијце.

„Хвала за све оно што сте радили на Параолимпоијским играма, али и за све оно што радите за наш спорт. Хвала на великом успеху који сте постигли, важно је да сте се такмичили“, рекао је Радојичић.

Он је додао да је као лекар имао много ситуација у којима је сарађивао са људима који су имали сличне проблеме као параолимпијци и да зна какав су карактер и колико су јаке личности.

„Ви сте пример човечанству, овој земљи и граду колико човек са чврстим карактером, чврстом жељом и вољом показује праве вредности које људи имају. Без тога не бисте могли ни да учествујете и постигнете ове резултате. Лично сам поносан на вас, а верујем да је и цео Београди и Србија. Хвала вам много и желим вам још успеха“, закључио је Радојичић.


Калинић потпредседник Удружења играча Евролиге

 

Преузмите андроид апликацију.