Почетна > Нови Сад

Културна сцена Нови Сад

Свечана премијера филма “Света Петка – Крст у пустињи”у Арени Синеплекс

Јесењу сезону свечаних премијера у биоскопу Арена Синеплекс отвориће филм редитеља Хаџи-Александра Ђуровића, “Света Петка – Крст у пустињи” .
Фото: PrtSc/arenacineplex.com/
Свечана премијера којој ће присуствовати део ауторске и глумачке екипе филма биће одржана у среду, 7. септембра од 20 часова у биоскопу Арена Цинеплеx. Улазнице за свечану премијеру филма су у продаји на благајнама биоскопа Арена Цинеплеx.

Филм је настао по истинитој причи и бестселер роману „Петкана“ Љиљане Хабјановић Ђуровић и доноси нам причу стару вековима која и данас снажно живи у верницима и поштоваоцима Свете Петке.

Побожна девојка Параскева, напушта свој живот међу људима у граду Константинопољу и одлази у Јорданску пустињу где проводи наредних 40 година свог живота борећи се са искушењима, гресима и унутрашњим демонима. Пратимо њен пут од обичне девојке до највољеније и најпоштованије Светитељке Православља.

Бочна прича нам говори о две жене (арапкињи Зејнеби из бедуинског племена и Параскеви) које потичу из различитих културних, социјалних и верских средина, али деле исте људске емоције, вредности и стварају необично пријатељство својим чистим срцима.

Током боравка у пустињи, Зејнеба је Параскевин једини пријатељ, али и огледало и одраз спољњег света који је Параскева напустила.

Ова прича нам говори како људи могу да победе своје слабости. Теме филма су универзална морална питања човечанства, што га чини актуелним и данас, било где на свету.

You Tube трејлер хttps://youtu.be/hxj7FuP9OcA

Улазнице за свечану премијеру филма су у продаји на благајнама биоскопа Арена Синеплекс.

Repertoari bioskopa za utorak 6. septembar

Преузмите андроид апликацију.