Почетна > Нови Сад > Актуелно

Актуелно Нови Сад

Свечана додела бицикала најбољим новосадским ђацима

Данас је поводом обележавања Светског дана без аутомобила Град Нови Сад направио низ интересантних активности, а круна догађаја била је додела бицикала и ранчева ученицима новосадских основних и средњих школа.
Фото: Градске инфо/Анкица Мићашевић

Активности су почеле на Тргу слободе где се одржао “Полигон спретности“, након кога су грађани заједно са градоначелником Милошем Вучевићем кренули у вожњу бицикловима до новосадског купалишта Штранд где је одржана додела награда.

Vučević: Volim biciklom da dođem na posao

Додела награда организована је у сарадњи Града Новог Сада, “Новосадске бициклистичке иницијативе“, “Новосадског еколошког центра“ и бициклистичког клуба “Дубл“, а бицикле за највредније ђаке донирале су индустрија меса “Неопланта“, “Меркатор“, “Техноманија“ и тржни центар “BIG’’.

Фото: Градске инфо/Анкица Мићашевић

На централном платоу на Штранду најпре се обратио градоначелник Милош Вучевић који је честитао ђацима, и захвалио се свима који су помогли да се обезбеди чак 1700 бицикала, и који је истакао да ће Град Нови Сад следеће године издвојити још више новца за субвенције.

Фото: Градске инфо/Анкица Мићашевић
“Ове године на ваш предлог улажемо рекордних преко 3 милиона евра у бициклистичке стазе и верујем да ће бити још боље и безбедније“, истакао је Вучевић.


Испред “Новосадске бициклистичке иницијативе“ обратио се Марко Трифковић који је рекао да се улагање у бициклизам примети, те је упоредио развој бициклизма у Новом Саду са Холандијом.

Трифковић је такође додао да је бициклизам симбол слободе, и да жели свим младим умовима да то осете и сами.

Фото: Градске инфо/Анкица Мићашевић

На самом крају свечаности, Данило Чавић, Алекса Шимало, Теодора Швер, Исидора Илић и Анђела Топрек придружили су се организаторима на бини и свечано примили своје награде.

Посећеност је упркос ружном времену била велика, те можемо закључити да су Новосађани, и поред свих потешкоћа, достојно обележили Светски дан без аутомобила, како им и доличи.

 

Преузмите андроид апликацију.