Почетна > Бизнис
Бизнис

Све већа потражња за достављачима, плата и до 200.000 динара

Достављчи постају све више тражени у Србији, а менаџер за односе са јавношћу Инфостуда Милош Турински навео је да се годишње на тој платформи појави више од 800 огласа за ту делатност.
Фото: Градске инфо

Оснивач Агенције за запошљавање достављача Стефан Шурлан каже да се све више странаца запошљава на овој позицији, да је највише оних из Узбекистана, као и да се на овом послу “може зарадити и до 200.000 динара“.

Турински је рекао да је до експанзије овог посла дошло за време корона вируса, када се и појавила потреба због мањка радне снаге за запошљавањем страних држављања.

„Сектор доставе био је први сектор који је кренуо са увозом радне наге како би се попуниле све потребе тржишта“, рекао је он за Танјуг.

Говорећи о огласима на Инфостуду, Турински је објаснио да се на један оглас запошљава више људи и позвао све заинтересоване да се пријаве, јер је посао возача и дистављача један од траженијих у земљи.

Према његовим речима, корона је само био тренутак када је потражња за достављачима порасла, али је заправо потреба за доставом робе на кућну адресу последица модерног доба, дигитализације и везаности људи за виртуелни свет.

„Платимо нашу лењост 100 или 200 динара, али све нам стигне на кућни праг“, рекао је он.

Шурлан је навео да плата достављача зависи од тога колико ко жели да му буде радно време, као и начина и средства достављања робе за који се одлучи.

„Ако достављач корилсти бицикл може зарадити и до 200.000 динара, свој скутер или ауто око 150.000, или пак 100.000 ако се користи ауто фирме“, казао је он за Танјуг.

Објаснио је да у овом послу има дневних шпицева када је потражња за достављачима већа, а самим тим и могућност за зараду – за време ручка од 13 до 16 сати и вечере од 20 до 21 сат.

Истакао је да радници приликом запошљавања траже стабилно радно окружење, добре међуљудске односе, усавршавање и флексибилно радно време како би имали баланс између приватног и пословног живота.

Шурлан је рекао да су Глово и Волт стране апликације које предњаче по броју запослених у Србији, али да се на тржишту појављују и нове апликације попут Мистер Дија и Потрчка.

Саговорници су се сагласили да је повећање потражње за возачима и достављачима, позицијама на којима има највише запослених странаца, одраз развоја Србије и чињенице да људи имају могућност да раде неке „боље“ и једноставније послове.

Cene žita padaju na 300 evra po toni i vraćaju se na nivo pre sukoba u Ukrajini

Преузмите андроид апликацију.