Почетна > Нови Сад

Нови Сад Новосадске приче

Све тајне Фрушке горе: Видиковци са погледом који очарава (ВИДЕО)

На Фрушкој гори заиста постоји много видиковаца. Неки од њих су ”званични”, односно познатији, док су други скривенији и интимнији, једнима се може прићи аутомобилом, док је другима прилаз могућ једино пешке, неке од њих ћемо вам ми преставити овога пута, док ћете друге морати да истражите сами.

У склопу серијала ”Све тајне Фрушке горе” посетили смо видиковце Змајевац, Црни чот и Орлово бојиште.

Видиковац Змајевац налази се на путу, када из Новог Сада кренете ка Врднику, одмах након села Раковац. Оно што овај видиковац чини посебним јесте лак приступ. Паркирате се скроз испред њега!

Фото: Градске инфо

Ипак, његова посебност огледа се и у томе што ће управо одавде бити полазна тачка највећег „Zip line“-а у Србији који ће бити дугачак око 1500 метара.

Било да сте довољно храбри за спуст или само желите да уживате у погледу на Врдник и Врдничку кулу, на ово место ћете се радо вратити.


До Црног чота се долази када са Иришког венца кренете путем споменика Слобода.
Фото: Градске инфо

Након што прођете ово историјско здање и упутите се у правцу Норцева, пажљиво пратите упутства јер ће се у једном моменту појавити натпис који вас упућује да скренете лево у правцу видиковца.

Овај видиковац баца поглед на Нови Сад. А на самом врху моћи ћете и ви да урезбарите своје име на дрвеној површини, као што су то урадили многи пре вас.

Последњи видиковац је, по нашој процени, најпознатији код Новосађана.

У питању је бивши каменолом Орлово бојиште који баца поглед на Иришки венац.
Фото: Градске инфо

Ова дестинација је због свог атрактивног изгледа и локације незаобилазна тачка и у току Фрушкогорског маратона, односно његове Дечије књижевне стазе.

Планира се да се на овом месту изгради планинарски дом и да управо оно постане својеврсни планинарски центар.

Који путем се из Новог Сада до посећених локација најбрже стиже погледајте у нашој галерији:

Stipendije za studijske boravke u Italiji

Преузмите андроид апликацију.