Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Све тајне црвене косе

Црвена коса је најзахтевнија за одржавање, па ево шта треба да знате пре него што се одлучите за ту боју.
Фото: Pixabay/AdinaVoicu

Последњих година посебно су популарне луксузне црвене нијансе косе, посебно бакарне. Црвенокосе жене су одувек важиле за ватрене, секси, помало дивље, и изнад свега, слободоумне.

Иако је црвена боја косе најнезахвалнија за одржавање, то је избор многих жена. А ако сте и сами желели ову боју, ево шта треба да знате о њеном одржавању.

Џенифер Џеј, позната стручњакиња за боје косе, сматра да постоји идеална нијанса црвене косе за већину жена, али да ће црвене најбоље пристајати онима са светлом, ружичастом кожом.

Црвена коса ће увек бити примећена и зато захтева висок ниво самопоуздања, а да би увек изгледала исправно, ево на шта треба да будете спремни:

1. Боја ће се очигледно испрати са ваше косе сваки пут када је оперете, тако да би било најбоље да косу оперете једном, евентуално два пута недељно. Ако вам се коса брзо масти и морате да је перете много чешће, добро размислите да ли је ово права боја за вас.

2. Боју је пожељно освежити две недеље након фарбања фризуром или маскама за црвену косу специјално дизајнираним да појачају интензитет црвених нијанси. А да би ваша боја увек била интензивна, потребно је да је фарбате сваких 3-5 недеља.

3. Сваки агресивни шампон, као што су шампони против перути, буквално ће убити црвену боју. Толико ће убрзати прање боје да након само неколико прања ваша боја неће имати никакве везе са бојом коју сте офарбали.

4. Црвена оксидира брже од било које друге боје, па ако планирате да проводите много времена на отвореном, користите производе који садрже УВ филтере да бисте заштитили боју. Или једноставно ставите слатки шешир или шал.

Negovanje obrva u tri koraka: Ako ste nekad pogrešili, postoji rešenje

Преузмите андроид апликацију.