Почетна > Србија
Србија

Све спремно за „Муњевити удар 2021“ на Пештеру

На привременом полигону „Пештер“, више од 2 300 припадника Војске Србије наставља са интензивним активностима за здружену вежбу ојачане тактичке групе у извођењу нападне операције која ће се одржати у недељу, 27. јуна.
Фото: Танјуг/Министарство одбране/Даримир Банда

На овој локацији вежбу изводе јединице Копнене војске, Ратног ваздухопловства и ПВО, 72. бригаде за специјалне операције и 63. падобранске бригаде, уз употребу тенкова, борбених возила, артиљеријских система и оруђа, авиона, хеликоптера, даљински пилотираних ваздухоплова, ПВО система и наоружања пешадијских и специјалних јединица, саопштило је Министарство одбране.

Фото: Танјуг/Министарство одбране/Даримир Банда

Вежбовним активностима на Пештерској висоравни, које се реализују у оквиру здружене тактичке вежбе са бојевим гађањем „Муњевити удар 2021“, данас је присуствовао начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, који се том приликом уверио у висок ниво увежбаности и садејства свих родова Војске Србије.

Фото: Танјуг/Министарство одбране/Даримир Банда

Здружену тактичку вежбу са бојевим гађањем „Муњевити удар 2021“ изводе у садејству јединице оба вида Војске Србије на више локација широм земље, у циљу провере оперативних способности за одговор на изазове, ризике и претње по безбедност грађана Републике Србије.

 

Преузмите андроид или IOS апликацију.