Почетна > Србија
Србија

Све актуелније шверцовање чаја за мршављење! Из Турске се осим робе, кријумчаре и препарати за добијање на тежини (ФОТО)

Лето је доба године када многи пожеле да промене нешто у свом изгледу, што може да се види и по царинским прекршајима, јер је само у претходних неколико дана на граничним прелазима одузето преко 750 кутија чаја за мршављење и 50 бочица сирупа за добијање на тежини.
Фото: Управа царине РС

На прелазу Градина у аутобусу који саобраћа на редовној линији Турска – БиХ. На питање цариника да ли неко од путника или возача има нешто да пријави, путници су се изјаснили да са собом носе само личне ствари.

Међутим, током детаљног прегледа који је уследио, откривено је да су испод седишта, у пртљажнику и у тоалету аутобуса скривене три велике кесе испуњене чајевима за мршављење и сирупима за добијање на тежини.
Фото: Управа царине РС

Укупно је откривено 50 кутија чаја за мршављење ”Trex tea” и 50 бочица сирупа за добијање на тежини ”Сипрактин”, вредних преко 150.000 динара, за које се као власник пријавио један од возача.

На истом граничном прелазу, дан раније је током редовне контролне задржан камион из Турске који се упутио ка унутрашњости Србије. Цариници су након истовара робе и упоређивања документације закључили да је камион поред пријављене, превозио и преко тону непријављене робе.

У спорном товару је, међу фармеркама, дуксевима, тренеркама, мајицама и дресовима за које се сумња да повређују право интелектуалне својине познатих робних марки, откривено и 500 кутија турског чаја за мршављење ”Треx теа”.

Низ покушаја кријумчарења чаја за мршављење почео је 11. августа када је непријављени чај откривен у пртљажнику још једног аутобуса који се враћао из Турске.
Фото: Управа царине РС

Наиме, тада су цариници у пртљагу и кесама путнице открили 202 кутије чаја, које она није пријавила.

Подсетимо да део личног пртљага сваког путника може бити само роба у количинама за личну употребу.

Krajiška ulica u Petrovaradinu završena pre roka (FOTO/VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.