Почетна > Србија
Србија

Свакој фирми 200 евра од државе

Пријаве крећу 15. октобра, а ово је све што треба да знате о новој помоћи за привреду.
Фото: Градске инфо

Министар финансија Синиша Мали рекао је данас у Привредној комори Србије да ће сви привредници од 15. октобра до краја јануара следеће године моћи да се пријаве за помоћ државе како би набавили нове уређаје неопходне за нов модел фискализације.

Како је објаснио, по продајном месту и по уређају свака фирма ће моћи да добије по 100 евра од државе. Мали порески обвезник ће тако моћи да рачуна на по 200 евра државне субвенције, а износ се множи са бројем продајних места.

– На захтев привреде решили смо да омогућимо прелазни период за прелазак на е-фискализацију – рекао је данас Мали.

– Он ће трајати од 1. новембра до 30. априла. Држава је одвојила шест милијарди динара за субвенције.

Подсетимо, сада имамо и нови, коначни рок у коме ће највећи број привредника морати да се прилагоди новим правилима фискализације.

За замену старих фискалних уређаја и увођење новог система утврђен је и нови, прелазни период. Он почиње 1. новембра ове године и траје до 30. априла 2022 што је и крајњи рок да се готово сви привредници прилагоде новим правилима.

Суштина је да ће нове фискалне уређаје морати да имају готово сви привредници. Изузетак ће бити неколико професија и њих је могуће побројати на прсте једне руке.

Важно је и да привредници неће имати никакве трошкове због државних субвенција као и да ће нова фискална каса моћи да буде и сваки мобилни телефон.

Нова правила фискализације су у суштини, кажу у министарству врло једноставна.

Данас пензије на кућне адресе.

 

Преузмите андроид апликацију.