Нутрициониста Марина Копитко поделила је недостатке традиционалног доручка многих.
Према њеним речима, кроасан, који многи често конзумирају за доручак, може допринети накупљању сала.
„Кроасан се прави од белог брашна. Осим калорија, угљених хидрата и засићених масти, нема ништа друго. Проценат протеина је врло мали, а витамина, минерала и дијеталних влакана практично нема“, изјавила је.
Кроасан је заправо неуравнотежена намирница с високим уделом угљених хидрата и калорија па ју је боље заменити нечим храњивијим и здравијим.
Крајем прошлог месеца нутрициониста позвала је и на опрез с медом.
„Мед је додати шећер, калоријски је врло близу обичном шећеру. Важно је контролирати унос меда, посебно кад су у питању дијабетичари, особе с прекомерном тежином и људи склони алергијама“, поручила је.
Давање меда не препоручује се ни деци до прве године живота јер може изазвати развој цревних болести.
Uz pomoć jednostavnog trika otkrijte da li su jabuke obložene voskom
Преузмите андроид апликацију.