Почетна > Бизнис
Бизнис

Сутра вебинар за извознике свежег воћа и поврћа у Велику Британију

Организација за храну и пољопривреду Уједињених нација (ФАО) и Европска банка за обнову и развој (ЕБРД), у сарадњи са британско-српском привредном комором, организују сутра бесплатан вебинар за произвођаче и извознике свежег воћа и поврћа из региона на тему приступа тржишту Велике Британије, саопштили су организатори.
Фото: britserbcham.com

Вебинар је још један у низу сличних едукативних догађаја, организованих у оквиру пројекта „Подршка диверзификацији извоза пољопривредног и прехрамбеног сектора Западног Балкана и Источне Европе“, намењених јачању конкурентности пољопривредног и прехрамбеног сектора.

Водећи британски експерти у индустрији хране и малопродаје ће компанијама на овом панелу пружити све актуелне информације о кључним корацима у процесу извоза свежег, смрзнутог или прерађеног воћа и поврћа у Велику Британију, трендовима на тржишту хране, перспективама за нове добављаче, као и савете за брендирање и дизајн малопродајног паковања.

Фото: britserbcham.com

Компаније из региона ће представити своја искуства са наступа на Међународном сајму хране ИФЕ 2023 у Лондону одржаном 20. до 22. марта а учесници ће од експерата моћи да добију одговоре на питања и недоумице које имају приликом планирања извоза и пласмана воћа и поврћа на ово значајно европско тржиште.

Тржиште хране и пића у Великој Британији бележи стабилан раст, посебно након Брегзита 2020. године а раст тржишта лане је достигао највиши ниво и вредео је 217 милијарди фунти.

Очекује се да ће у наредних пет година наставити са растом по стопи од 11 одсто и да ће бити повећана потражња за свежим и смрзнутим воћем и поврћем, здравим, органским и високо-квалитетним прехрамбеним производима.

Вебинар се организује у оквиру пројекта ФАО и ЕБРД под називом „Подршка диверзификацији извоза пољопривредног и прехрамбеног сектора Западног Балкана и Источне Европе“, који пружа подршку регионалним компанијама у приступу новим тржиштима и јачању конкурентности пољопривредног и прехрамбеног сектора.

Hladnjače u regionu pune neprodatih malina

Преузмите андроид апликацију.