Почетна > Србија
Србија

Сутра се отвара Међународни сајам аутомобила и Међународни сајам мотоцикала

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић отвориће сутра Међународни сајам аутомобила и Међународни сајам мотоцикала, на Београдском сајму.
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

Отварање сајма је у 17 сати, у хали 1, најављено је из министарства.

Организатори су најавили да ће традиционални 55. Међународни салон аутомобила, под слоганом „Који је звук аутомобила?“, бити отворен за посетиоце од 22. до 28. марта, као и да ће окупити 250 излагача који ће представити 33 аутомобилска бренда.

На сајму ће бити премијерно представљено 40 модела.

Такође, под слоганом „Страст је увек на два точка“, у исто време и на истом месту, одржаће се и 15. Међународни сајам мотоцикала, квадова, скутера и опреме „Мотопашион“, а како је најављено 60 излагача представиће више од 40 брендова мотоцикала, квадова, скутера.

За време трајања сајма, најављен је и богат пратећи програм – проглашење аутомобила године, тренинзи безбедне вожње, стручне конференције и друго.

Координатор Београдског сајма Зоран Лупшић рекао је раније да је, имајући у виду актеулене проблеме произвођача аутомобила и дисбаланс у производњи и потражњи, формат овогодишње манифестације измењен.

Трајање сајма је скраћено са 10 на седам дана и комерцијални ефекат који је био доминантна карактеристика оваквих сајмова ове године ће бити изостављен.

„Нема великих лагера за брзу испоруку возила, нема попуста јер услови на тржишту – однос понуде и тражње диктирају такву ценовну политику. Утолико је значајније то што смо успели да организујемо овај сајам уз присуство практично свих водећих светских брендова, укупно 33“, рекао је Лупшић.

Такође, додао је да су код српских излагача, пре свега увозника, смањени буџети за све маркетиншке активности, а самим тим и за сајамски наступ.

„Зато смо се договорили да се овогодишњи сајам организује по јединственој сценографији са унифицираним штандовима у режији Београдског сајма, уз наравно мале корпоративне елементе и додатке који ће представити тај корпоративни идентитет. Оно што је основно ове године корпоративни идентитет ће представити изложени модели“, објаснио је Лупшић.

Што се тиче презентације двоточкаша она ће, рекао је Лупшић, ове године показати да је до сада највећа у свим параметрима, како по броју излагача, тако у величини ангажованог простора и броју новитета – представиће се, најавио је, 40 модела мотоцикала и скутера на 60 штандова.

Најавио је и велики број новитета али и повратак неких брендова који су изостали протеклих година, као што су Кавасаки и Кивеј.

Београдски сајам је домаћин и организатор ових манифестација, а стратешки партнери су ДДОР осигурање Нови Сад, Српска асоцијација увозника и делова и Удружење произвођача друмских возила Србије.

Сајам ће бити одржан у халама 1, 1А, 2, 3, 3А, а радно време је од 10 до 20 ча
сова.
Цена појединачне улазнице је 450 динара, групне 350, групне улазнице за ученике и студенте 250, а улазнице за „Фамилy Даy“ 1.000 динара.

Паркинг за аутомобиле је 150 динара по сату.

U većem delu Srbije danas umereno oblačno i suvo, temperatura od 15 do 22 C

Преузмите андроид апликацију.