Почетна > Србија
Србија

Сутра променљиво, смена сунца и облака, локално киша, од 13 до 19 степени

На истоку и југоистоку Србије сутра већи део дана биће претежно облачно, у осталим деловима променљиво уз смену сунца и облака и са локално краткотрајном кишом или пљуском, који у Војводини понегде могу бити праћени и грмљавином.
Фото: Танјуг/Владимир Спорчић

Најнижа температура од 2 до 8, а највиша од 13 до 19 степени, само ће у Тимочкој Крајини бити хладније, око 10 степени, саопштио је РХМЗ.

Ујутро ће дувати слаб и умерен, на југу Баната повремено јак југоисточни ветар, који ће током дана бити у скретању на југозападни и у појачању, нарочито на планинама и у Војводини.
У Београду променљиво и топло, уз смену сунчаних и облачних интервала. Киша се очекује ујутру, а краткотрајно је могућа и после подне у појединим деловима града.

Најнижа температура од 5 до 8, а највиша око 17 степени. Ветар слаб и умерен, ујутро југоисточни, током дана у скретању на југозападни.

У наредних седам дана јако захлађење и нагла промена времена, уз честу појаву кише и снега.

Јако захлађење, са кишом и влажним снегом, за дане викенда са севера ће се премештати ка осталим деловима земље.

У суботу (25.02.) ће падавине бити у виду кише, а већа количина, од 10 до 30 мм за 24 сата, очекује се у Војводини, западној Србији, Шумадији, Београду, Подунавском, Браничевском и Борском округу.

Релативно топло и углавном суво време задржаће се само још на југу и југоистоку земље.

Киша ће увече прећи у снег, прво у западној Србији, Београду, Срему и на југу Баната, а током ноћи (25/26.02.) и у осталим крајевима Војводине.

Снег ће бити влажан, али се очекује почетак стварања снежног покривача.

У недељу (26.02.) ће падавине прво краткотрајно ослабити, али ће се у другом делу дана и у ноћи ка понедељку поново интензивирати, нарочито у делу од југозападне преко централне Србије до јужног Баната, гдеће пасти од 10 до 25 цм влажног снега, локално и више.

На истоку и југоистоку земље углавном киша.

Usvojene kvote za buduće brucoše

Преузмите андроид апликацију.