Почетна > Србија
Србија

Сутра креће исплата 20 евра државне помоћи

Новац ће прво добити око 2 милиона грађана, али ни остали неће дуго чекати на својих 2.350 динара.
Фото: Pixabay/PhotoMIX-Company

Сутра почиње исплата 20 евра државне помоћи. Помоћ ће прво бити уплаћена пензионерима, корисницима социјалне заштите и особама које издржавају казне – 7. децембра, док ће 8. и 9. децембра 20 евра (око 2.350 динара) добити остали грађани.

За ову новчану помоћ нису морали да се пријаве грађани који су се у мају пријавили за помоћ од 30 плус 30 евра, а која је до сада исплаћена. За 20 евра помоћи нису морали да се пријављују ни пензионери, нити корисници социјалне помоћи. Сви остали пунолетни држављани Србије могли су да се пријаве до 30 новембра.

Нових 20 евра биће исплаћено на наменске рачуне грађана у банкама које су пријавили у пријави, а у случају најстаријих, на рачуне на које примају и пензију.

Наменски рачуни грађана по подизању новца биће аутоматски угашени.

Грађани који су у међувремену променили банку, могу очекивати уплату на „стари“ наменски рачун у банци на који им је и раније била уплаћивана државна помоћ.

Са овом исплатом завршава се трећи круг исплате помоћи грађанима, али од јануара нову новчану помоћ и повишице треба да очекују и пензионери и запослени у јавном сектору.

Запослени у здравству, војсци и социјалним службама добиће повећање од око осам одсто, а остали око седам процената што је у просеку око 7,3 одсто. То повећање требало би да ступи на снагу од јануара наредне године, а обухватало би све запослене у јавном сектору, њих око пола милиона.

Пензионерима је обећана једнократна новчана помоћ од 20.000 динара и она ће бити исплаћена у фебруару. Пензионери треба да очекују и линерану повишицу од 5 одсто и то повећање би требало да ступи на снагу од јануара.

Od 1. januara za prvo dete od države 300.000 dinara

Преузмите андроид апликацију.