Почетна > Србија
Србија

Сутра хладиније, очекују се веће количине падавина

Према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода, сутра ће у Србији бити облачно са кишом, на планинама са снегом, а већа количина падавина очекује се у другом делу дана у јужним и источним пределима, од 20 до 40 мм за 12 сати, понегде и више.
падавина
Фото: Танјуг/Владимир Спорчић

РХМЗ је издао упозорење у ком напомиње да ће у понедељак и уторак у планинским пределима бити снега уз формирање снежног покривача висине од 20 до 50 центиметара.

У нижим пределима снег и формирање снежног покривача очекује се у понедељак крајем дана, током ноћи ка уторку, као и у уторак током дана висине од 10 до 20 цм, осим на северозападу Војводине и у Тимочкој Крајини.

Сутра се већа количина падавина очекује у другом делу дана у јужним и источним пределима Србије, од 20 до 40 мм за 12 сати, локално и више.

Крајем дана и током ноћи са падом температуре киша ће прећи у снег и у нижим пределима, осим на северозападу Војводине и у источној Србији.

Очекује се формирање снежног покривача у нижим пределима до 10 цм, а у планинским пределима од 10 до 30 цм.

Ветар умерен и јак, у Војводини повремено и олујни северни и северозападни. Најнижа температура од 3 до 8 степени, а највиша у већини крајева од 7 до 12 степени, у Тимочкој Крајини око 16 степени.

Према прогнози РХМЗ, у Београду ће сутра бити облачно, ветровито и хладно, ујутро и делом пре подне слаба киша.

Током већег дела дана суво. Ветар умерен и јак, северни и северозападни.

Температура без већег колебања од 7 до 9 степени.

Крајем дана са падом температуре киша ће прећи у снег, па се током ноћи очекује формирање снежног покривача.

Ograničenje cena osnovnih životnih namirnica važi do 30. aprila

Преузмите андроид апликацију.