Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Суплементи који могу да успоре старење

Колико год наука и технологија напредовали, нико још увек, а вероватно никад и неће, није пронашао начин да заустави старење и продужи младост – физички, ментално и здравствено. Но, ипак, од памтивека су ту једноставни алати који могу да учине да старимо спорије и здравије, а то су наше здраве животне навике!
Фото: Pexels/Andrea Piacquadio

Боре, слабије памћење, успорени метаболизам, пад животне енергије, бол у зглобовима – ово су само неки од неизбежних пратилаца каснијих година. Свако од нас ће се, пре или касније, суочити са њима, али нам балансирана исхрана, редовна физичка активност, живот без стреса, те одређени суплементи могу помоћи да то максимално одгодимо.

Стручњаци кажу да би посебно требало обратити пажњу на следеће суплементе: колаген, витамин Ц, витамини из групе Б12, омега-3 и ресвератрол. Сваки од наведених суплемената значајно може да успори, али и унапреди здравље људи.

Екстракт зеленог чаја примера ради може да убрза метаболизам, али и да спречи проблеме са пробавом, док витамини групе Б12 помажу да ваша коса, кожи и нокти буду јачи и квалитетнији, те побољшавају меморију.

Ипак, имајте на уму да са употребом суплемената не би требало да се претерује, па је најбоље да се консултујете са фармацеутом или лекаром, посебно ако већ пијете неке лекове.

Jabukovo sirće leči upaljene bubuljice

Преузмите андроид апликацију.