Почетна > Србија
Србија

Суниог: ЕУ неће моћи да ангажује пуну изборну посматрачку мисију на северу КиМ

Шеф Канцеларије Европске уније на Косову и Метохији Томаш Суниог изјавио је данас да ЕУ неће моћи да ангажује пуну изборну посматрачку мисију у четири општине на северу Косова, због кратког времена до њиховог одржавања, преноси Репортери.
Фото: WikimediaComonns/Thijs ter Haar – Flickr

Ванредни избори за градоначелнике четири општине на северу КиМ, Северне Митровице, Зубиног Потока, Лепосавића и Звечана, биће одржани 18. децембра, преноси Косово онлине.
Суниог је рекао да са властима у Приштини блиско разговарају о припремама за расписане изборе у четири северне општине, као и да се консултују са Централном изборном комисијом (ЦИК) и другим органима.

Изборна посматрачка мисија Европске уније на КиМ предложила је властима у Приштини 23 препоруке.

Препоруке се фокусирају на регистрацију бирача ван КиМ, ефикасан надзор финансирања партија, изборно оглашавање на онлајн платформама, чишћење бирачких спискова и друге препоруке.
Шеф Изборне посматрачке мисије ЕУ на КиМ Лукас Мандл рекао је да би препоруке могле да унапреде предстојеће изборе и ојачају демократске институције.

Мисија за посматрање избора Европске уније је независно и неутрално тело чији је мандат да процени изборни процес у складу са међународним изборним стандардима, преноси Косово онлине.

Švajcarska ozbiljno oslabljena pred odlučujući duel sa Srbijom!

Преузмите андроид апликацију.