Почетна > Србија
Србија

Субвенције за објекте са пуњачем за електрична возила у Војводини

Електрична возила су будућност и концепт развоја Србије, поручио је у петак покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић и истакао да ће Покрајински секретаријат за привреду и туризам субвенционисати трошкове до три милиона динара за сваки објекат са пуњачем за возила у Војводини.
Фото: Unsplash/Vladi-Compalov

Он је то рекао на панелу „Савремени инфраструктурни изазови нових технологија пуњења електричних возила” у оквиру манифестације „Дани електричних возила на Новосадском сајму, одговарајући на питање да ли се инфраструктура за ова возила у Србији довољно брзо развија, те да ли постоје конкретни планови за њен развој на подручју АП Војводине.

„Ово је веома важно, јер већ сада велики број људи из иностранства долазити електричним аутомобилима. Нема препрека да представници туристичких објеката који желе да производе енергију и инсталирају пуњаче за аутомобиле, конкуришу на конкурсима Секретаријата. То је могућност коју ћемо отворити и која је веома важна”, рекао је Иванишевић, саопштили су из Покрајинске владе.

Иванишевић је најавио и да ће Покрајински секретаријат за привреду и туризам, први пут у наредној фискалној години, субвенционисати и набавку топлотних пумпи, сунчевих колектора, као и свега што служи за производњу чисте енергије, превасходно у туристичким објектима у Војводини.

Radovi na deonicama nekih putnih pravaca

Преузмите андроид апликацију.